Základy kosmetiky: Co si pořídit?

16:00:00

Ahoj Holky! Mám tady pro Vás základy kosmetiky. Ty, které to nepotřebujete, tak to nečtěte, tento článek je pro začátečnice, jakou kosmetiku používat, jak se přirozeně nalíčit apod. Ze začátku bych chtěla ukázat, co si pro ten začátek pořídit. 

Řasenka

Myslím, že s řasenkou nic ze začátku nezkazíte. Když ze startu použijete levnou řasenku, která Vám sedne, určitě tím nic nezkazíte. Až potom můžete hledat nějaké podobné, popřípadě dražší s podobným kartáčkem či složením. Jenže i s řasenkou to jde přehnat!! 4 vrstvy určitě na očích pěkně nevypadají! Stačí 1 nebo 2 vrstvy a ona určitě svou práci udělá. Já doporučuji řasenku od Maybelline Rocket volum (recenze zde).

Tělové odstíny očních stínů

Pro zvýraznění očí, pro jednoduché kouřové líčení, které není zase tak výrazné určitě postačí 3 odstíny Nude barvy. Například béžová, světle hnědá a tmavší hnědá. S těmito barvami se dá vytvořit mnoho krásných líčení (v dalším díle bude video) Později můžete přidávat barevné odstíny a kombinovat je. Vytvářet různá krásná líčení.

Korektor

Pro ty slečny, které mají akné určitě doporučuji si korektor pečlivě vybrat. Zašla bych i do lékárny a zeptala se na nějaké pro pleť s akné. Určitě na sebe nepatlejte makeup jestli máte akné v opravdu strašlivém stavu, vím, že je to hodně nepříjemné ale makeupem tomu rozhodně nepomůžete! Maximálně si můžete koupit Aknecolor v lékárně, ale ani s tímto nepřehánějte. ( O Akné bude samostatné video.) Korektor si vyberte v barvě své pleti, pokud potřebujete na kruhy pod očima, použijte narůžovělé korektory. Ty krásně zakryjí kruhy pod očima a vyzmizíkují tmavé modré fleky. 

Pudr

Pokud nepoužíváte Makeup nebo korektor, pudr je Vám zbytečný. Tedy pokud se nelesknete jako prasátko. Tím pádem by jste si mohli místo pudru koupit zmatňující krém, který udělá tu samou práci ale bez použití pudru. 

Lesk na rty/ Balzám/ tělová rtěnka

Pokud chcete mít Makeup se vším všudy, můžete použít lesk nebo barevný balzám. Teď jsou velmi oblíbené ColorWhisper od Maybelline. Jsou světlé a myslím že pro začátečnice jsou velice vhodné. Rtěnku můžete použít taky, podle toho na jaký odstín a barvu se cítíte. Tělová barva bude určitě skvělou volbou a ani narůžovělá by nebyla špatná. Určitě se dá z čeho vybírat. 

Makeup

Ten pro začátky moc nedoporučuji. Tedy podle toho kolik Vám je let. Myslím že ve 13 je pleť ještě hodně pěkná na to aby jste si na to patlaly makeup. Ale všechno je jen na Vás. 

Všechny dotazy mi pište do komentářů. Videa na toto téma určitě budou další týden a přidám k nim odkaz na tento článek. Doufám, že se Vám alespoň trochu líbil a budu se těšit u dalšího článku/ videa. :) 


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Skvělej článek! Máš to moc hezky napsaný. :)) My si sice na řasy dáváme klidně víc jak 2 vrstvy řasenky, :D ale to je jedno. :D Záleží na tom, co se komu líbí :)
    M&M

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím že s tvým názorem o používání pudru nemůžu souhlasit, protože pudr se používá i bez makeupu na sjednocení pleti popřípadně jak píšeš když se někdo leskne. Btw: Když radíš s líčením, proč se nemaluješ? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Nechápu tu inteligenci...

      Vymazat

Děkuji moc za komentář.

Popular Posts

Subscribe